06 15266326

Boomverzorging

Hoveniersbedrijf Erko Tuinen heeft jarenlange ervaring op het gebied van boomverzorging. Of het nou gaat om monumentale bomen van enorm formaat of om bomen die net geplant zijn, een goede verzorging van bomen is van groot belang. Boomverzorging is een breed begrip en kan onderverdeeld worden in verschillende soorten verzorging. Alle verzorgingsmanieren hebben hun eigen doel, maar dienen een groter geheel, namelijk: mooie, gezonde bomen die geen gevaar zijn voor hun omgeving en niet voor overlast zorgen. Om dit te kunnen garanderen is het dus belangrijk dat een boom regelmatig gecontroleerd wordt op ziektes en regelmatig wordt bijgewerkt.

Bomen laten snoeien

Om te voorkomen dat een boom een vreemde vorm krijgt en scheef gaat groeien, is het belangrijk dat de boom op tijd en op de juiste wijze gesnoeid wordt. Bomen snoeien is daarom een prominent onderdeel van boomverzorging. Bij het snoeien moet er rekening worden gehouden met het feit dat er voldoende licht in de kern van de boom kan vallen, zodat ook daar bladeren kunnen groeien en de boom niet vanbinnen doodgaat. Topzware takken moeten tijdig verwijderd worden, zodat deze met zwaardere weersomstandigheden geen gevaar vormen voor de omgeving. Hetzelfde geldt voor takken die voor overlast zorgen bij bijvoorbeeld de buren en die de doorgangen belemmeren. Als boomeigenaar ben jij aansprakelijk als er iets gebeurt door het niet tijdig snoeien van jouw bomen. Om vervelende situaties te voorkomen is het dus van groot belang dat een boom op tijd wordt gesnoeid. Het tijdig snoeien van bomen draagt bij aan een veilige omgeving met mooie en gezonde bomen, waar jij zorgeloos van kan genieten.

Verzorgen van bomen

Bomen laten kappen

Soms is een boom dood of ziek of staat hij in de weg. In andere gevallen kan een boom een gevaar zijn voor de veiligheid van de omgeving, door bijvoorbeeld ernstige scheefgroei. In dat geval moet de boom gekapt worden. Het bomen kappen is een onderdeel van boomverzorging die alleen door professionals kan worden uitgevoerd. Het kappen van bomen brengt namelijk gevaarlijke situaties met zich mee, en professionals zijn getraind om deze gevaarlijke situaties te voorkomen en een boom rustig en schadeloos te kappen. Hoveniersbedrijf Erko Tuinen heeft jarenlange ervaring op het gebied van bomen. Wij kunnen jou garanderen dat het kappen van bomen veilig en effectief wordt uitgevoerd.

De mogelijkheden bij boomverzorging

Heb jij een boom in je tuin staan waarvan jij vermoedt dat er een ziekte inzit, of staan er een aantal bomen die gesnoeid moeten worden, omdat hun formaat voor overlast zorgt of omdat de boom steeds minder goed bloeit? Erko Tuinen, Hovenier in Hoogeveen, helpt je graag verder met de boomverzorging voor jouw tuin. Zo realiseren wij samen met jou een tuin met mooie en gezonde bomen en is jouw tuin vrij van gevaar en overlast. Liever een aantal bomen laten verwijderen vanwege hun formaat of vanwege jouw nieuwe tuinaanleg ideeën? Ook daarin kan Hoveniersbedrijf Erko Tuinen van dienst zijn! Zo kunnen wij je onder andere van dienst zijn met de volgende werkzaamheden:

  • bomen snoeien: zowel onderhoudssnoei, begeleidingssnoei bij jonge bomen als het verwijderen van dode of risico takken
  • boomonderhoud: door bomen goed en tijdig te onderhouden blijven bomen gezond en vormen ze geen risico voor hun omgeving
  • bomen planten: om scheefgroei bij jonge bomen te voorkomen is het verankeren van de net geplante boom een goed idee
  • boomziektes bestrijden: tijdens de boomverzorging wordt de boom grondig gecontroleerd op boomziektes en indien mogelijk worden deze bestreden
  • bomen kappen en rooien: laat je bomen verwijderen door een professional en voorkom schade aan je omgeving
Bomen verzorgen

Neem contact met ons op

Ben je benieuwd geworden naar de mogelijkheden van boomverzorging, wil je bomen laten snoeien, bomen laten kappen of ben je op zoek naar advies? Neem dan contact met ons op. Je kunt ons bereiken op het telefoonnummer: 06 152 663 26. Wij staan je graag te woord. Niet alleen voor particuliere tuinen zijn wij inzetbaar, je kunt ons ook benaderen voor het onderhoud van bedrijfstuinen of de aanleg van gemeenschappelijke tuinen. Wil je een afspraak maken voor een tuinconsult? Ook dat is mogelijk. Een afspraak maken kan door ons te bellen op het hiervoor vermelde telefoonnummer of door een offerteaanvraag in te vullen. Wij bieden advies op maat en werken graag samen met jou aan de realisatie van jouw droomtuin!