06 15266326

Bedrijfstuinen

Het aanleggen en onderhouden van een bedrijfstuin vergt een hele andere aanpak dan de aanleg van een particuliere tuin. Een goede bedrijfstuin is het verlengde van de visie van het bedrijf. De aanleg van de bedrijfstuin en het onderhoud ervan zijn dan ook zeer belangrijk. Daarnaast bepaalt het de allereerste indruk die bezoekers vormen van je bedrijf. Het is dus erg belangrijk dat de tuin verzorgd en onkruidvrij is. Naast een nette en open uitstraling kan de tuin ook een praktisch nut hebben. Zo kan het voor je medewerkers een plaats zijn waar ze hun pauzes kunnen houden op warme en zonnige dagen. Het maakt niet uit wat de bestemming van de tuin van het bedrijf is, Hoveniersbedrijf Erko Tuinen helpt je graag met de realisatie.

onderhoud bedrijfstuinen

Bedrijfstuinen met een zakelijke uitstraling

Een bedrijfstuin bepaalt voor een groot gedeelte de eerste indruk van een bezoeker. Daarbij wordt door bezoekers onbewust gelet op het tuinonderhoud, op de kleuren en op de vormen. Het is belangrijk om hier rekening mee te houden in het plan voor de tuinaanleg en in het tuinonderhoud. Een goed onderhouden bedrijfstuin straalt professionaliteit en vertrouwen uit. Het laat je bezoekers zien dat je waarde hecht aan details. Het gebruik van kleuren is daarnaast minstens zo belangrijk. Zeker als je heldere kleuren in je bedrijfslogo verwerkt hebt, is het mogelijk om de kleuren in je tuin daarmee te matchen. Denk bijvoorbeeld aan een logo met veel wit, en match daar planten bij die witte bloemen hebben. Het is tevens erg belangrijk dat je tuin het hele jaar door groen bevat en niet alleen in de zomer straalt. Juist in de winter valt een frisse en verzorgde uitstraling nog meer op en dat draagt bij aan een positieve eerste indruk. Als laatste is de vormgeving van de tuin een belangrijk onderdeel. De vormen in je bedrijfstuin moeten aansluiten op de vormen van je logo. Daarbij is het ook belangrijk om na te gaan welke eigenschappen worden geassocieerd met bepaalde vormen. Zo worden rechte lijnen en vierkante vormen vaak geassocieerd met betrouwbaarheid, kracht, rust en efficiëntie. Ronde vormen daarentegen worden vaak geassocieerd met creativiteit, groei en beweging. Om een passende bedrijfstuin en het onderhoud te realiseren is het belangrijk dat met alle aspecten rekening wordt gehouden. Hoveniersbedrijf Erko Tuinen staat je graag bij met professioneel tuinadvies. Samen met jou kijken wij naar de mogelijkheden en stellen wij passend tuinontwerp en onderhoudsplan op.

Onderhoud bedrijfstuin

Wanneer de bedrijfstuin keurig is aangelegd door de professionals van Erko Tuinen, is het natuurlijk van belang deze goed te onderhouden. Het onderhoud van de bedrijfstuin kunnen wij ook voor je verzorgen. Wij maken daarbij gebruik van geluidsarm en milieuvriendelijk materiaal. Dat is prettig voor jou en je werknemers, want dankzij het geluidsarm tuinieren ondervinden jullie weinig hinder van het onderhoud van de bedrijfstuin. Vergaderingen, presentaties en telefoongesprekken kunnen dus gewoon doorgaan terwijl de tuin onderhouden wordt. Weten wat we voor jouw bedrijfstuin kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op.

Bedrijfstuinen met een plaats voor het personeel

Bedrijfstuinen kunnen ook een praktisch nut hebben. Het kan bijvoorbeeld een gezonde pauzeplaats voor medewerkers zijn op warme en zonnige dagen. Even een frisse neus halen, heerlijk loungen en een hapje eten in het zonnetje kan de productiviteit van de medewerkers naderhand verhogen. Het is belangrijk om er rekening mee te houden dat het eventuele terras niet te dicht bij het gebouw is, zodat de geluiden van pauzes de werkzaamheden van eventueel doorwerkende collega’s niet verstoren. En heeft je bedrijfstuin onderhoud nodig? Dan komt Hoveniersbedrijf ErkoTuinen dat geluidsarm voor je verzorgen.

 

Gemeenschappelijke tuinen

Niet alleen bedrijfstuinen vergen een bijzondere aanpak, ook gemeenschappelijke tuinen zijn een vak apart. Erko Tuinen, Hoveniersbedrijf uit Hoogeveen, heeft veel ervaring met het aanleggen en onderhouden van gemeenschappelijke tuinen van bijvoorbeeld een appartementencomplex. Een goede communicatie met de Vereniging voor Eigenaren en de bewoners is hierbij van groot belang. Een gemeenschappelijke tuin moet dan ook voldoen aan de wensen van alle gebruikers. Eventuele kinderen moeten de ruimte hebben om te spelen, volwassenen en jongelui behoeven juist een plaats waar zij kunnen zitten en relaxen. Door onze transparante bedrijfsstructuur met korte lijnen heb je altijd één aanspreekpunt voor al je vragen. Wij informeren je graag tijdens een vergadering van de VvE over de mogelijkheden van tuinonderhoud of tuinaanleg van gazon, tuinplanten of bestrating en onze geluidsarme werkwijze. In overleg met de VvE en de bewoners stellen wij een ideaal onderhoudsplan samen, passend binnen het budget en aansluitend op alle wensen.

Vereniging van eigenaren